Intro projectweek: Klimaatfabriek

Deze week start onze projectweek rond DE KLIMAATFABRIEK.

Vanmorgen waren er allerlei vreemde mensen aanwezig in de school.

Een Touareg (Juf Amal) helemaal vanuit de Sahara. Ze merkt op dat er grote veranderingen zijn van het klimaat. Het is er altijd al heet geweest. Maar nu is het nog erger! Er is ook nog amper water te vinden.

Een goudvis (Juf Aurélie) uit de oceaan heeft de laatste tijd veel te veel plastiek binnengespeeld. Haar buik is helemaal dik en opgezwollen. Dit kan echt niet gezond zijn!

De boerin (Juf Astrid) die een stevige zaag spant over haar zompige groenten. Eerst is het te droog en nu regent het zo veel dat alle groenten kapot gaan. Het is zo koud dat de tomaten niet meer willen rijpen. 

De Eskimo (Juf Waltraut) is boos. De muren van haar iglo zijn weggesmolten. Alles is warmer aan het worden op de noordpool en ze heeft geen huis meer.

Een vogel (Juf Marika) uit het Amazonewoud. Ook daar is van alles aan de hand. Haar boom, waar ze woonde, is weg en haar vleugel is gebroken.

Juf Katlijn heeft een probleem met een zekere Irma. Helemaal uitgewaaid doet ze haar verhaal. 

De chauffagist van de gemeente (Meester Luc) heeft nog nooit de radiator in de scholen zo vroeg op het jaar moeten aanzetten.